I després diuen que falten enginyers informàtics

Enviat per Marc Cabarrocas | Enviat a | Enviat a 6/11/2008

Alguns coneixereu les méves peripècies fent entrevistes de treball innecessàries i d'altres no. Us poso en situació:

Fa cosa de 2 setmanes en Saccharine em va informar d'alguna oferta de treball a la borsa de la UdG, tenint en compte que algun dia haig de deixar la feina que tinc per algo amb cara i ulls em vaig apuntar (com tantes altres vegades). El dimarts de la setmana passada vaig rebre una trucada, una empresa havia vist el meu curriculum i li havia interessat. Es dediquen a fer software especialitzat per industria, generalment, tot i que també fan manteniment de hardware en casos aïllats.

Aquesta oferta era un d'aquests casos:


  • Servei tecnic d'una empresa càrnica

  • De 9 a 1 i de 3 a 7

  • Guàrdies diàries de 8 del matí a 10 del vespre

  • Possibilitat d'acabar treballant directament per l'empresa client

  • Possibilitat de treballar en projectes d'expansió o de millora del servei informàtic


A més a més per l'empresa contractant faria feines de:

  • Depuració de codi (cosetes simples, més dirigides a trivialitats de l'estil de "necessitem que aixo en comptes de Arial sigui Times New Roman", que no pas a codi "profund")

  • Emergencies de servei tècnic (els dies que no estigués a l'empresa client en podria visitar d'altres)

  • Altres coses per l'estil


I alguns, els que no ho sapigueu, us preguntareu: "I quin és el sou que ofereixen per a un servei tecnic amb disponibilitat de 14h diaries, administració de sistemes i coneixements bàsics de programació?"

Doncs us ho responc: 1000€ miserables mensuals.

I dic miserables perquè treballant a l'Empresa on treballo actualment el sou que tinc per treballar de 8 a 3 del mati, sense guardies, sense presses, sense gaire pressió i sense necessitat de fer projectes "empresarials" ni haver de tocar programació son... 900€ mensuals + kilometratge.

Aixó que vol dir? ben simple: Actualment els 900€ son nets totalment, arriben tots 900€ a la llibreta de la caixa i alla es queden, no fa falta treure'n una part per la gasolina gastada mentre treballo... aquesta part me l'afegeixen sobre els 900€. En canvi en la feina de l'oferta hauria de treballar a 15km de casa, anar i tornar mati i tarda, total 60km diaris. 3 dies a la setmana, 4 setmanes al mes... 720KM mensuals, que es tradueixen en una mica més de 48L de gasoil, que com que el cabron va tan barat implica que actualment em gastaria 65€ mensuals de gasoil (i si el preu continua pujant ja millor ni hi penso).

I aquí arribem al titol de l'entrada: "I després diuen que falten enginyers informàtics". Com volen que no en faltin si en la mateixa empresa càrnica un estudiant que treballi 2 mesos per una substitució estiuenca cobrarà 2400€ nets?

Que la feina no té gaires possibilitats de permetre millorar en la teva posició professional? No diré que no, peró tot i així, abans no atrapis el sou d'aquest peó industrial, fent d'enginyer informàtic estaràs 3, 4 o 5 anys cobrant menys que aquell que despenja xoriços d'una cinta transportadora per posar-los en caixes. I aquesta trista cinta transportadora no necessita que estiguis 14h disponible ni "incorpora" cap tipus de responsabilitat, si funciona bé, i sinó ja se n'encarregarà un altre d'arreglar-la. Només t'has de preocupar de fer, durant 8h el que has de fer, simple, sense haver-te de trencar el cap.

La majoria de la gent intenta treballar per viure. Amb un sou de 1000€, certa responsabilitat i guardies "perpètues" de 14h diaries això es transforma en viure per treballar i realment no estic tant necessitat per fer-ho. Ho farieu vosaltres?

Parides (0)

Publica un comentari a l'entrada