Moss i Sheldon, aquests dos gran éssers

Enviat per Marc Cabarrocas | Enviat a , , , | Enviat a 1/03/2009

Ahir mentre "eskalivavem" va sortir a conversa el caràcter d'aquests dos personatges (encara que fossin reals i no de ficció jo en diria personatges igualment, jeje).

Per un cantó tenim en Maurice Moss, Moss a seques per als amics:


Aquí on el veieu podeu comprovar que amb aquesta cara que fa el pobre home molt normal no pot ser. És el "típic" geek/nerd. És el prototipus d'informàtic que es troba a tots els tòpics: Sense vida social, viu amb la mare, no enten res del que li diuen si no és totalment directe i amb tot el sentit explicit...
Però el cabron es fa estimar, és com un nen petit al que et donen ganes de cuidar perquè saps que no pot sobreviure sol. És un tros de pa.

Fins i tot en una sortida psicopàtica extrema com la següent li podem perdonar tot, només per aquests pantalons apretadets, la jaqueta de fa 20 anys i la maleta d'anar a l'escola ja se li ha de perdonar tot:


Per altra banda, i parlant de l'actor i no del personatge, també el podem trobar a la versió americana de IT Crowd (tots els actors son diferents, però a ell el van conservar... no n'he vist cap capitol no se pas com deu ser, jeje), i a una serie (britànica, de 6 capítols que mai va tenir una segona temporada) amb un seu company. La sèrie es diu Darkplace i al tanto amb les pintes que porta (i fixeu-vos amb qui té a la seva dreta... k té delicte la cosa, jaja):

Aquesta s'ha d'aconseguir pero no la trovo enlloc...

Per altre banda tenim el Doctor en Físiques Sheldon Cooper:


Com podeu comprovar aquest ésser està encara pitjor que l'anterior. És igual d'apàtic (no "reconeix" els sentiments de l'altre gent si no se li expliquen amb paraules i de forma entenedora) però aquest és un cabron en tota regla... Egocèntric alhora que totalment dependent dels seus amics, egoista... Que cau malament, vaja.
Tot i així, al igual que en Moss, les seves parídes son de les millors de la seva sèrie i és que el que és extrany sempre ens fa més por o més gràcia (depenent de l'entorn i el to en el que ens ho transmetin). Per mostra, un botó:I a que ve tot això? Doncs molt simple. Tots dos tenen el que es denomina Síndrome d'Asperger. I és el que li vaig dir a la Misha, però el divendres no n'estava massa segur (pensava que ho havia sentit a House o algun lloc per l'estil) i després de comprovar-ho a la wikipèdia he vist que realment anava ben encaminat.

I què ha passat? doncs que com sempre, m'he emocionat i he pensat: "Què millor que 'tancar' el tema amb un post que faci gràcia?". I aquí ho teniu, jeje.

ÚLTIMES NOTICIES:
L'equip de redacció informa als lectors que estem en procés d'adquisició de la sèrie Darkplace, jejeje (em fa por i tot veure-la, jajaja)

DARRERA EDICIÓ:
Seguint l'apunt de l'amia Sus, he nat a la wikipedia (em nego a escriure-ho viquipèdia, wiki és wiki, en català, castellà, rus o japonès, i aquests últims tenen excusa perquè no fan servir el mateix abecedari... i tot i així en diuen wiki) i he comprovat que realment a la pàgina del Síndrome d'Asperger apareix un apunt sobre Big Bang Theory. No l'havia vist anteriorment, la wikipèdia només l'havia fet servir per assegurar-me del nom de la malaltia/transtorn peró veig que la cosa avança més ràpid del que em pensava, jeje.

I seguint el mateix tema de les sèries:
En algun moment en Wilson (House) ha dit que el prota tenia Asperger tot i que ni la jefa (Cuddy) s'ho arriba a creure (en House és un cabron sense sentiments, però no vol dir que no els "detecti" en els altres, jeje).
També la prota de Bones se suposa que el té perquè, segons qui ho va escriure a la wikipèdia, no pilla les bromes dels seus companys (jo diria que és culpa de que, segons la serie, ha estat moltíssim temps amb tribus i societats no "avançades", i ha acabat per ser més bàsica, acostumant-se a donar importància a les paraules i no al sentit d'aquestes. Amb la qual cosa no pilla els acuditsm, però en canvi el llenguatge corporal, per mínim que sigui, el veu molt abans que els altres, cosa que, diria jo, contradiu la opinió del "wikipedista").
La resta de pelicules o sèries que anomena la wikipedia no les he vist per tant no puc jutjar, jeje.

En definitiva. No s'ha de creure tot el que diu la wikipedia. Però si per un altre camí llegeixo el mateix i quadra potser m'ho crec xDDDDD

----------------
Escoltant: Apocalyptica - Master of Puppets

Parides (3)

 1. Sniiifffff... un plor d'emoció!

  Necessito veure'ls a l'ska un dia als dos junts per favor!! Li demanaré a "nostrusenyor! XD

  Link guay però sense link, que ara no m'enrecordo com es feia:

  http://www.sheldonshirts.com/leonard2.html

 2. Home dir que tots 2 tenen sindrome d'asperger es massa agoserat des del meu punt de vista...per molt que pugui semblar que coincideix amb la definició de la wikipedia xD

 3. Lo pitjor és que no està tret de la wikipedia, ho vaig veure en un "pseudo-documental" d'un blog d'aquests de "cosas sorprendentes" en el que li "preguntaven" a un psicòleg.

  La wikipedia només l'he feta servir per assegurar-me del nom que vaig veure perquè no me'n recordava de quin nom era (el problema que tinc és que ho vaig trobar després d'anar d'un link a un altre i ara no ho sé tornar a trobar)

  Ara, si el psicòleg era real o simplement era un tiu que s'avorria i ho ha fet veure, o si havia vist o no les series ja no en tinc ni idea, jeje.

  Això si, el tiu es curava en salut dient que, com que eren personatges no sel's podia fer un "quadre" real sinó que s'havia d'agafar com a una exageració i tenint en compte que l'Asperger és "mes o menys" conegut era bastant provable que els creadors d'aquests tipus de series es basin en la definició bàsica per "crear" els personatges

  O sigui que al cap i a la fi venia a dir que els guionistes solen visitar llocs com la wikipedia per veure com poden fer de rarus els seus personatges. xD

Publica un comentari a l'entrada