Així va el país

Enviat per Marc Cabarrocas | Enviat a , , , , | Enviat a 7/28/2009

Dilluns, 2/4 de 7 del vespre, es perd la connexió ADSL. Reiniciem el router, tarda un ou i part d'un altre en arrancar, quan ho fa totes les llumetes semblen estar on toca. Però continua sense anar l'ADSL.

Trucada de rigor a "Telefónica de España S.A."® i ens diuen que la línia està bé i que per aixó sincronitza el router. El problema ha d'estar en el router que no envia el que ha d'enviar.

Degut a la configuració caòtica de la xarxa (ADSL -> Router "normal" en Monopuesto -> Router "chupiguai" -> Firewal "chupiguai") és dificil de collons aconseguir accedir per xarxa al router normal per veure què diu la seva "informació d'estat" així que passem a fer el que fa tot informàtic de renom: desendollar, deixar així 10 minuts i tornar a provar. Com que no funciona i ja son les 7 emigrem que demà serà un nou dia.

Dimarts, 9 del matí ens adonem que l'ADSL ha funcionat durant la nit perquè ha enviat i rebut mails i altres, però en aquell moment està caigut. Una altra trucada a "Timofónica"® i ens diuen que és cosa nostra, que la línia no ha patit canvis durant la nit. Truquem als proveidors de hardware a veure si ens ajuden a mirar les configuracions i acabem amb la conclusió que els aparells funcionen tots de PM, que el problema ha d'estar en l'ADSL. Una trucada al comercial de Telefónica® i ens diu que no en sap res que ho ha de mirar. Anem a la nau del cantó, configurem adecuadament l'ADSL perquè s'hi pugui accedir des dels PCs, fem proves i funciona. Tornem i el $BOSS havia trucat al servei d'atenció al client: ens diuen que hi ha una averia general des de la tarda d'ahir. TANT US COSTAVA DIR-HO COLLA DE CABR***!!!!!?!?!?!!?? Hem perdut mig matí trencant-nos el cap. A més a l'altra nau ha funcionat pq funciona tot, l'ADSL principal també ha funcionat una estona, que ha coincidit...

Ara estem patint talls d'ADSL cada dos per tres, pero sabem a què es deu i no ens hi trenquem el cap.

Per si no n'hi hagués prou la centraleta de telèfon ha cardat un pet com un aglà i se li ha esborrat completament la memoria principal i el disc dur de "seguretat/configuracions", o sigui que si no fos prou amb l'ADSL també hem tingut algun "subidón" de tensió que ens ha rostit la centraleta. Per sort els de l'empresa de manteniment n'han fet prou amb carregar el backup que van fer fa 1 mes. (cosa per la que han tardat 1h i pico, degut a la quantitat d'informació que arribava a tenir el disc dur de la centraleta)

Ara ja funciona tot perfectament, esperant el pròxim tall de l'ADSL, que no crec que sigui gaire tard... Total, els de Timofónica® se'n renten les mans... Ja començaria a ser hora que el mínim de conexió permesa fos un 80% de la ofertada i que cada minut sense conexió es transformés en 1cèntim menys a la factura. Tardarien poc en començar a crear infraestructures decents (ja no bones, simplement decents, que no ho son ni ara).

Parides (0)

Publica un comentari a l'entrada