Chiptunes - Viatjant al passat

Enviat per Marc Cabarrocas | Enviat a , , , , | Enviat a 2/21/2010

Si hi ha una musica que ens porti al passat no és la música màquina del 80, el pop-rock dels 50 o la música clàssica amb algun segle a les seves espatlles.

Totes aquestes músiques ens ho poden recordar però no ens hi transporten, les que realment ho fan son les musiquetes del Tetris, del "comecococs", en Mario tota aquesta colla de jocs que ens han marcat la vida xD

I després d'aquesta desvariada filosòfica més falsa que una moneda de 3€ us deixo uns exemples del que vull dir, musiquetes que no només et fan recordar vells temps sino que et treuen un somriure pensant en lo macu que era tot jugant a aquestes bogeries de jocs:Després d'això molts han estat els jocs que han gaudit de fama simplement perquè anys després de que tothom els jugués algú va dir "ostia, no me'n recordo del joc però la música era el 'no va mas'".
Per mi un d'aquests ha estat el Xenon 2. Amb la musica techno del moment que ara és tota una frikada.


I arribant a les èpoques actuals, en les quals la joventut ha perdut la possibilitat de disfrutar de tots aquests jocs (bé, la possibilitat no, però de fer-ho en la seva època si...) ha aparegut el que és el fenomen dels "chiptunes" o traduït "a lo castizo" el que vindria a ser les "melodies dels chips". D'aquesta manera la musiqueta feta a base de "casiotone" ressorgeix de les seves cendres per crear nova música o simplement per versionar música "normal" a base de sintetitzador. I aquí arribem al "no va mas" de les virgueries. Mentre que lo normal seria que existissin grups de música el més famòs no son aquests grups (que existir existeixen) sino els grups que es dediquen a fer....

CRACKS I KEYGENS per piratejar jocs i programes!!!!

Si, senyores i senyors, gent que no té més feina a fer que dedicar-se a fer programes per d'altre gent se'n pugui instalar sense pagar xD. Un parell d'exemples (agafats expressament perquè el nostre Deu, Chuck Norris aparegui en aquesta pàgina)


De musiquetes d'aquestes se'n poden trobar a milers de la mateixa manera que hi ha milers de cracks i keygens rondant per internet. Si en voleu escoltar podeu anar a alguna pàgina que els reculli com ara KeyGenMusic o descarregar-ne un recull (amb més de 1000 "tons" en mp3) via bittorrent.

Els que us descarregueu de la web estaran en format original estil "politono". En principi es pot reproduir amb winamp, AIMP2, XMP... sinó a la pròpia web ja teniu links a els programes concrets per cada format.

----------------
Escoltant: Iron Maiden - Sing Of The Cross

Parides (2)

  1. NOOOOOOOOOOOOOOO!
    La meva Game Boy retrovintage que t'hi cagues no funcionaaaaaaa!!!!!

  2. Jo al xenon 2 m'hi havia viciat com un desgraciat, i no recordo la música!!!

Publica un comentari a l'entrada