#acampadagirona i #acampada en general

Enviat per Marc Cabarrocas | Enviat a , , , | Enviat a 5/20/2011

Fa ja 5 dies de la manifestació inicial en 2 o 3 punts d'Espanya en la que els ciutadans indignats es queixaven per un sistema polític podrit, corrupte i més dictatorial del que mai ningú s'atreviria a dir en públic.

L'endemà ja van començar les protestes estàtiques i continuades a la Puerta del Sol de Madrid i si no el mateix dia el dimarts a Barelona ja hi havia acampades a Plaça Catalunya. El procés ha estat ràpid i s'ha estès com la pólvora (cosa que mai hauríem pensat la majoria que passaria sobre un "invent" espanyol realment necessari -la fregona i el chupa-chups, per tant, no conten-). Ara mateix hi ha hagut una explosió d'acampades fins al punt que per saber realment quantes n'hi ha ARREU DEL MON només he aconseguit trobar una font:

Acampades arreu del mon


Si això és veritat hi ha 143 "acampades" (segurament moltes son només manifestacions). Tot i que per lògica alguna deu estar repetida o s'ha quedat només en projecte per tant conto que reals deuen ser unes 120-130 (que ja és una brutalitat, per lo que és el tema).

Pl. del Vi - Girona - 9:30 PM


Parlant d'un cas concret, que puguem veure amb els nostres propis ulls, jo tinc la #acampadagirona, segons el meu punt de vista deu ser la manifestació més gran que he vist a Girona després de les macro-manifestacions contra el terrorisme d'ETA ara fa 15 anys i la del no a la guerra de 2003. Manifestacions que entraven en una categoria totalment superior, manifestacions de rabia i dolor que mostraven la condemna de la violència, ja fos cap a nosaltres mateixos o dels nostres governs cap a innocents. Cert és que aquelles manifestacions van aconseguir reunir mils i mils de participants i aquesta acampada gironina ha reunit, en el millor dels casos (no compartit per la majoria de fonts i estudis), només 1000 persones.

Però quina importància tenen 800 persones en una condemna al sistema polític actual? Des del meu punt de vista és una força proporcionalment bastant més gran. Molt més si tenim en compte que això no és només una manifestació, és un estat constant de queixa. Les acampades son la mostra que no tirem la pedra i amaguem la ma con fan els que manen. Estar cada dia allà fins les eleccions municipals, estar allà cada setmana a partir del 22... Això és més que una manifestació, és una revolució. Petita, però revolució al cap i a la fi.

Asamblea de l'#acampadagirona - Pl. del Vi - 11:00 PM


Avui hi tornarem a ser, és divendres i segurament hi haurà més gent, més implicació, menys horaris "molestsos", menys feines a les que anar l'endemà... Avui hi tornarem a ser. I demà també. I diumenge... I quan faci falta

Parides (0)

Publica un comentari a l'entrada