Un final de serie més... I ja son...

Enviat per Marc Cabarrocas | Enviat a , , , , | Enviat a 5/13/2011

S'ha acabat. Altre cop...

Finalment ha acabat una altra serie, aquest cop de forma tràgica.

Death Note tenia un principi i un final (allargat i tot). Full Metal Alchemist va tenir dos finals, perquè son més xulos que ningú. Galactica era una historia tancada i fins i tot ara estan fent una precuela per coneixer els origens del drama. Existeixen molts d'altres exemples d'histories que s'han acabat (no he vist lost, los soprano, roma... pero qui les hagi vist suposo que estarà més o menys d'acord en que una historia amb un final es troba a faltar).

Però a partir d'avui trobaré a faltar una serie i a més amb mala hòstia, perquè no dir-ho. La saga de StarGate arriba al seu final absolut sense "honor". S'han cancel·lat els projectes de noves pel·lícules que acaben de lligar els diferents spin-off amb la serie original. Però això no em preocupa perquè al cap i a la fi son "pel·lícules" que poden o no tenir pes dramàtic en tota la "mitologia" de l'univers StarGate. El que realment m'emprenya és que han acabat amb l'últim spin-off de la serie (Universe) de forma accelerada, eliminant qualsevol possibilitat de una pròxima temporada o d'un capítol "gran" en el que lligar tots els caps.

Ahir mateix vaig veure el final (tot just aquesta setmana passada s'ha emès a USA) és evident que queda com a una nova serie "no acabada", sinó morta.

Va passar el mateix amb Jericho, Veronica Mars, Firefly, Dollhouse i moltes d'altres que ni he vist o que segurament no se ni que existeixen. Els calers manen, cert, però tant dificil és anar sobre segur i, si no es té la seguretat d'acabar bé una serie, anar directament als guionistes/productors i dir-los "com que una temporada més anirà lligada a la pobre audiencia que tinguem en aquesta que començarà, aquesta ja la fem definitiva"?

És necessari esperar al capítol 15 i dir "pos en 6 capítols s'ha de tancar perquè pleguem"? Tant poca visió de futur tenen productors i cadenes que han de decidir-ho tot a l'últim moment?

Tothom veia venir que Heroes o Prison Break tindrien unes temporades que cardarien fàstic només al veure el primer capítol de l'any. No ho van veure els productors? I tot i així aquestes les aguantaven... perquè era lo únic que tenien? En comptes de donar un final digne les han anat dessangrant per falta d'alternatives? I les altres, amb una historia concretada i sense anades i vingudes, les deixen morir perquè no donen prou calers?

En serio esperen que la gent confii en un canal de televisió que fa que una de les seves sèries estrella canvii el guió dels DOS últims capítols de forma dràstica per deixar-la abandonada? Perquè si, l'exemple clar és que en el capítol 18 de la última temporada apareix una civilització, i aquesta "acompanya" als protagonistes en el seu viatge. Però en el capítol 19 aquesta civilització ha desaparegut i ningú n'ha sentit a parlar mai! I en el capítol 20 s'acaba la serie. I com aquest altres exemples que son llastimosament penosos.

No se vosaltres però per mi aquí hi ha algú que pensa poc, que no sap fer la seva feina (una cosa és errar amb una nova serie i l'altra és no veure com evoluciona després de tot un any, que se suposa que es dediquen a aixó, coi!!!) o... no se. Algo falla

Parides (1)

  1. Pocs cops m'ha passat el veure una sèrie i no veure el final per acabar-les de forma ràpida i sense noves temporades en principi previstes però que no les duen a terme per falta d'audiència. En el meu cas va ser Herois. L'atra creia que era Habitación perdida, però anava errada. EL problema amb StarGate me'l puc imaginar, que és acabar les coses ràpidament, però a vegades les acaben lentes i amb pressupost i audiència i acaben essent una santa merda com és el cas de Lost en alguns moments i sobretot el final. Ara, StarGate que m'ho imagino més proper a Battlestar però amb més acció i menys drama, potser, és un tipus de sèrie que no té perdó que l'acabin amb parides i mal feta. A més, essent una catxo de sèrie. No sé si funcionen totes les sèries d'StarGate com a vincles o no tenen res a veure unes amb les altres, pel que no em puc mullar més.

    Com a seguidora i enganxada yonki de merda que sóc de les sèries, nomes puc donar-te el meu suport, per molts semblarà una parida, però una sèrie acaba essent quasi com una mascota, i quan s'acaben és com si et treiessin una petita part de tu. I si et deien un mal sabor de boca, no els hi perdones MAI.

    Dios, que sèria m'he posat amb les series (noteu el joc de paraules estúpid XD)

Publica un comentari a l'entrada